„Све је згажено!“ Порука Срба после заседања Кризног штаба

Пратите нас
Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је да је усвајањем закона о формирању војске Приштина на најгрубљи начин напала мир, безбедност и сигурност и позвао Србе на мир, суздржаност и да не наседају на провокације.

„Данас су у Приштини у присуству свих међународних представника пред очима ЕУ, УН и свих на свету погажени Повеља УН, Резолуција СБ УН 1244, Кумановски споразум и међународно јавно право“, рекао је Ракић на прес-конференцији након седнице Кризног штаба.

„Врховни командант“ Тачи обилази „војску“, на мосту на Ибру оклопна возила Кфора (видео)

Он је истакао да је формирањем тзв. војске Косова најгрубље погажена Резолуција 1244 УН, којом се јасно говори да је Кфор једина оружана сила на Косову и Метохији.

Ракић је позвао Србе на КиМ, и северно и јужно од Ибра, на суздржаност и да не наседају на провокације, којих ће свакако бити.

„Наш циљ и интерес је да одржимо мир на овим просторима“, истакао је Ракић.

„Нисмо сами у свему овоме. Србија је уз све нас. Председник Александар Вучић је више пута поновио да неће дозволити никакве нападе на српски живаљ на КиМ“, казао је Ракић.

Представници Српске листе су се новинарима обратили обучени у мајице на којима су симболично прецртани међународно право, Резолуција 1244 СБ УН и Војно-технички споразум из Куманова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала