Почетна / Фудбал / Срби у свету

Андрија Калуђеровић: Људи у Индији су дивни, мучи ме само загађеност ваздуха

Тренутна станица Андрије Калуђеровића: држава Индија, град Делхи, клуб Динамо, члан тамошње Супер лиге
ФОТО: Инстагарам/А. К.

Србија – Индија! Удаљеност – 5.588 километара, ваздушним путем. Много, рекли би многи.

Не и Андрија Калуђеровић, офанзивац који по навици мења државе, континенте, клубове! У Србији је играо за девет клубова, а на три континента – Европа, Азија, Аутралија – за још једанаест!

Одлично сам се уклопио – уз осмех као заштитни знак стартује офанзивац:

Људи су дивни, на странце гледају са великим поштовањем. Мучи ме загађеност ваздуха, иначе Индија је прелепа. Има делова где влада огромно сиромаштво, али и луксузних квартова где се живи као у Европи.

Ретко, веома ретко играче из Србије пут одведе у Индију, како се догодило да се парафом обавежете на верност Делхију?

Позвали су ме менаџери Милош Ђорић и Игор Петковић. Пре одлуке сам се распитао и добио информације које су ме подстакле на пут. Нису ме лагали, кад сам дошао видео сам да је све лепо организовано. Сјајна средина.

Када се прича о земљи са 1,32 милјарде становника, не може да се не помене Таџ Махал и специфична кухиња?

Храна је супер, претежно вегетаријанска. Пробао сам многе специјалитете, али у хотелу нам спремају и европску и индијску храну, тако да комбинујем. Искрено, нисам стигао да обиђем ништа од знаменитости, јер нам је згуснут темпо, утакмице су на свака три дана.

Може ли која реч о фудбалу у туристички примамљивој земљи, о томе колико се разликује од српске елитне сцене?

Много, овде је све организованије. Телевизија преноси сваку утакмицу. Лига је квалитетна, сваки клуб има седморицу странаца са добрим каријерама и тимови су уједначени, буквално. И да, за фудбал влада огромно интересовање.

Делхи Динамо се налази у доњем делу табеле, чини се, старт је био незавидан, какве су амбиције за даље?

Лоше смо кренули, али сви у клубу се надамо да можемо да преокренемо ситуацију у своју корист. Жеља нам је да се на крају сезоне нађемо међу прве четири екипе. Сматрам да то није недостижно.

За крај, одговорио је на питање из које средине носи најлепше успомене?

Аустралија и Нови Зеланд су прелепе земље за живот и породицу. Тамо нам је било најлепше!

Не сумњамо, јер знамо да је Андрија Калуђеровић неко коме се може веровати на реч.

Не размишља о српском фудбалу
Калуђеровић је упознао места о којима многи могу да сањају. Ипак, свако путовање има крај.
Разговор није могао да прође без питања да ли ћемо га поново гледати на теренима у родној му земљи?
Искрено, за сада не размишљам о томе. Међутим, никад се не зна. Улазим у позне фудбалске године, али добро се осећам и надам се да ћу још дуго играти – истакао је нападач који је у Србији носио дрес ОФК Београда, Рада, Црвене звезде и Војводине, док се калио и Његоша, Мачве, београдског Хајдука, Спартака и пиротског Радничког.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sssssssssssssss
Liga kvalitetnija ne verujem mnogo nije sad u nekom bitnom klubu mnogo

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.