STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Επτά στα επτά ο Ολυμπιακός, πέρασε με 3-0 απ'τη Λάρισα

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πονηριά του Ταχτσίδη και η εκτέλεση του Μάριν άνοιξαν το σκορ και τον δρόμο για την έβδομη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού, που πέρασε με 3-0 απ'τη Λάρισα, αν και δυσκολεύθηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Ανσαριφάρντ-Τζούρτζεβιτς τα άλλα δύο γκολ.

Μετά από ένα κακό και προβληματικό πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στη Λάρισα χάρις στην εξυπνάδα του Ταχτσίδη και την εκτέλεση του Μάριν. Το 0-1 τα έκανε όλα πιο εύκολα για τους ερυθρόλευκους, που δεν απειλήθηκαν απ'την ΑΕΛ και "σφράγισαν" τη νίκη τους σε αντεπιθέσεις με τους Ανσαριφάρντ-Τζούρτζεβιτς .

Δύο από τα τρία νέα αποκτήματα ήταν διαθέσιμα για την ΑΕΛ. Ο Βούλγαρος αριστερός μπακ Χούμπτσεφ και ο Σέρβος μέσος Μιλοσάβλιεβιτς. Εκτός έμεινε ο Σέρβος εξτρέμ Μλαντένοβιτς, καθώς δεν εκδόθηκε το δελτίο του. Επιστροφή και για τον Μάρκο Γιοβάνοβιτς, που άφησε πίσω τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Στον πάγκο δεν ήταν για μια ακόμη φορά ο Ηλίας Φυντάνης, καθώς η έφεση για "πέσει" η τιμωρία του δεν έγινε δεκτή. Έτσι, τους "βυσσινί" κλήθηκε να κοουτσάρει από τον πάγκο ο συνεργάτης του Πειραιώτη τεχνικού, Ανδρέας Λαυδαριάς.

Επτά στα επτά ο Ολυμπιακός, πέρασε με 3-0 απ'τη Λάρισα

Ο Χρήστος Κόντης ήταν ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού, μετά την απόλυση του Τάκη Λεμονή, με τον Όσκαρ Γκαρθία να παρακολουθεί τον αγώνα από σουϊτα του AEL FC Arena. Ο Κόντης δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη και παρέταξε την ενδεκάδα που είχε καθιερωθεί και επί Λεμονή. Μπροστά απ'το δίδυμο Ταχτσίδη-Ρομαό αγωνίστηκε η τετράδα Μάριν-Φορτούνη-Πάρντο-Ανσαριφάρντ.

Επτά στα επτά ο Ολυμπιακός, πέρασε με 3-0 απ'τη Λάρισα

Καθάρισε στο δευτερο

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας). Μιχαήλ Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας)

ΑΕΛ (Ανδρέας Λαυδαριάς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λάγος (81' Λεοζίνιο), Μασούρας (66' Περόνε), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (64' Μιλοσάβλιεβιτς), Ναζλίδης, Κρίζμαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας - Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (61' Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78' Τζουρτζεβιτς).

Γκολ: / 54' Μάριν, 68' Ανσαριφάρντ, 89' Τζούρτζεβιτς

Κάρτες: 11' Γκόλιας, 74' Μιλοσάβλιεβιτς, 90+ Ζίζιτς / 50' Πάρντο, 57' Μάριν, 76' Σεμπά, 90+ Προτό

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΧΩΡΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με ελάχιστες φάσεις. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή (70%), αλλά είχε μεγάλη δυσκολία να κρατήσει την ΑΕΛ χαμηλά στην περιοχή, να αναπτυχθεί και να απειλήσει κάθετα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότερες τελικές των ερυθρόλευκων ήταν απ'τους Σισέ-Ένχελς, προφανώς από στημένες φάσεις.

Η πρώτη ήταν και η καλύτερη για τον Ολυμπιακό στο 5ο λεπτό: μετά από απομάκρυνση σε κόρνερ η μπάλα επέστρεψε προς την περιοχή, ο Σισέ ήταν μόνος, αλλά η εκτέλεση στην κίνηση από πλάγια δεξιά έφυγε άουτ. Καμία άλλη απ'τις τελικές των ερυθρόλευκων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ευκαιρία.

ΖΗΤΗΣΕ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ

Νωρίς στον αγώνα ο Ολυμπιακός ζήτησε δύο πέναλτι μέσα σε ένα λεπτό. Στο 6' στο γύρισμα του Ανσαριφάρντ από αριστερά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λαγού πάνω στο τάκλινγκ του κόφτη της ΑΕΛ, ενώ αμέσως μετά ο Μάριν προσπάθησε με βουτιά να κερδίσει πέναλτι χωρίς να τα καταφέρει.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά πρόσωπα στον άξονα, ο Ολυμπιακός δεν προσπαθούσε, αλλά ούτε και μπορούσε με ευκολία να παίξει κάθετα κι έτσι το παιχνίδι πήγαινε διαρκώς στα άκρα, με την ΑΕΛ να μην έχει ανασταλτικό πρόβλημα.

ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ

Η ΑΕΛ ήταν κι αυτή που είχε την καλύτερη σιτγμή του πρώτου μέρους στο 25'. Ο Ναζλίδης κινήθηκε χαμηλά ως δεκάρι και πέρασε μια έξοχη κάθετη. Ο Μασούρας νίκησε τον Κούτρη και βγήκε πρώτος στην μπάλα, χωρίς όμως να κάνει επαφή. Ο Προτό ξεγελάστηκε στην έξοδο, αλλά κατάφερε με υπερπροσπάθεια να επιστρέψει και με σωτήρια βουτιά να βγάλει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας του.

Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΧΤΣΙΔΗ

Ήταν σαφές πως κάτι ιδιαίτερο θα έπρεπε να συμβεί για να βρει ο Ολυμπιακός καθαρή ευκαιρία. Κι αυτό συνέβη στο 54'. Ο Ταχτσίδης εκτέλεσε γρήγορα φάουλ και έπιασε τους πάντες στον ύπνο. Ο Μάριν κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με αριστερό πλασέ ευστόχησε απέναντι στον Μπόζοβιτς.

Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα και μπορούσε πλέον να "πέσει" μερικά μέτρα πιο πίσω, για να βρει χώρους στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με μακρινά σουτ (Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς), έβαλαν και τον Περόνε στο 66', αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην περιοχή του Προτό.

ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Ήταν δεδομένο πως πλέον οι ερυθρόλευκοι θα έβρισκαν χώρους για να τελειώσουν το ματς κι αυτό έγινε, με τον Ανσαριφάρντ να βρίσκει δύο τετ-α-τετ. Στο πρώτο στο 65' ο Φορτούνης πέρασε την κάθετη, αλλά ο Μπόζοβιτς είπε "όχι" στο πλασέ με το δεξι του Ιρανού. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ανσαριφάρντ δεν αστόχησε.

Η ΑΕΛ ήταν ψηλά στο γήπεδο, κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Μάριν πήρε απ'τον Ρομαό, άνοιξε προς τον Φορτούνη από χαμηλά και ο αρχηγός του Ολυμπιακού έστρωσε αμέσως στον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός απέφυγε τον αντίπαλό του, έφερε στο αριστερό με τη μπάλα να περνάει κάτω απ'τα πόδια του Μπόζοβιτς για το 2-0.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 3-0

Και ενώ ο αγώνας πήγαινε προς τη λήξη του, ο Μάριν με τον Φορτούνη επανέλαβαν ξανά το ίδιο σενάριο. Ο Γερμανός άνοιξε δεξιά και ο Φορτούνης σημάδεψε υπέροχα στην απέναντι πλευρά τον Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος, που είχε μπει στη θέση του Ανσαριφάρντ λόγω ενοχλήσεων του Ιρανού εκτέλεσε εύστοχα στην κίνηση για το 3-0.

Κι όταν όλοι μετρούσαν τα δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα, ο Προτό έκανε μια απ'τις καλύτερες επεμβάσεις του πρωταθλήματος, όταν με το αριστερό χέρι σταμάτησε το δυνατό κοντινό σουτ του Ναζλίδη.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η απόφαση του Ταχτσίδη να εκτελέσει γρήγορα το φάουλ. Χωρίς αυτήν την επιλογή, θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό να βρει καθαρή ευκαιρία απέναντι στην ΑΕΛ. Η κίνηση του Ταχτσίδη και η εκτέλεση του Μάριν άνοιξαν τον δρόμο για το διπλό των πρωταθλητών.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλώς δεν έδωσε πέναλτι στον Μάριν στο 6', κακώς δεν τιμώρησε με κίτρινη το θέατρο του Γερμανού. Λίγο νωρίτερα θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι όταν η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Λαγού πάνω στο τάκλινγκ στο γύρισμα του Ανσαριφάρντ. Άφησε μαρκαρίσματα και για τις δύο ομάδες, βοήθησε τον ρυθμό του αγώνα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ξανά ο Φορτούνης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά, ακόμα και σε δύσκολους αγωνιστικούς χώρους, ακόμα και σε παιχνίδια που δεν βρίσκει διαδρόμους στον άξονα. Ο Μάριν ήταν ξανά καλός και άνοιξε το σκορ, αλλά μόνο τα στιγμιότυπα να δει κανείς αρκούν για να θαυμάσει τον τρόπο που πασάρει ο Φορτούνης στις τρεις καλές φάσεις του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο που έφεραν τα γκολ των Ανσαριφάρντ-Τζούρτζεβιτς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ενέργεια του Ανσαριφάρντ στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Λίγα λεπτά πριν ο Ιρανός είχε εκτελέσει πάνω στον Μπόζοβιτς και στο παρελθόν τον έχουμε δει να επηρεάζεται από τέτοιες χαμένες ευκαιρίες. Του παρουσιάστηκε φάση τρία λεπτά και είχε την ψυχραιμία και την κλάση να ελευθερωθεί και να ευστοχήσει για να "σφραγίσει" τη νίκη του Ολυμπιακού.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Για μία ακόμα φορά ο Πάρντο. Ο Ολυμπιακό στο σερί των νικών του έχει πάρει πράγματα από Ταχτσίδη, Μάριν, Φορτούνη, Ανσαριφάρντ, ακόμα κι απ'τον Τζούρτζεβιτς. Παρά τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί, ο Πάρντο δεν έχει καταφέρει να μπει στην εξίσωση και πλέον ετοιμάζεται να περάσει σε δεύτερη μοίρα, μετά τον ερχομό του Μιραλάς.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ