Petar Jelić predsjednik u kopačkama

Dušan Repija
Petar Jelić predsjednik u kopačkama

Modriča - Sa nepunih 27 godina postao je predsjednik bivšeg šampiona BiH u fudbalu Modriča Maksime, iako još uvijek igra na profesionalnom nivou i to u Superligi Srbije za ekipu Novog Pazara.

Riječ je naravno o Petru Jeliću, momku koji se prihvatio pomalo nezahvalnog zadatka da vrati Modriču tamo gdje je nekada bila, kada je na čelu kluba bio njegov otac i bivši predsjednik Republike Srpske Milan Jelić.

- Pored profesionalnih obaveza, uz veliku želju i ljubav prema matičnom klubu prihvatio sam se obaveze da pokušam da pomognem. Finansijska situacija kao i u većini sportskih kolektiva nije sjajna, ali moramo da se borimo. Angažovali smo ovlaštena lica da naprave presjek stanja u klubu, da tačno znamo na čemu smo, kako bi znali koji su nam idući koraci - rekao je Jelić.

"Uljari" su pri dnu tabele Prve lige Republike Srpske, a Jelić se nada da će uspjeti da izbori opstanak.

- U ovom trenutku najbitnije je da ostanemo gdje jesmo, a u narednih nekoliko godina pokušamo da ostvarimo plasman u Premijer ligu. Svjesni smo da neće biti lako, ali uz pomoć mojih saradnika, koji rade veliki posao kada nisam u Modriči, nadam se da ćemo uspjeti -  rekao je Jelić.

Iako se prije početka sezone iz Rusije preselio u Hajduk iz Kule, klub je ubrzo otišao u stečaj, a osam fudbalera, zajedno sa trenerom Milanom Milanovićem otišlo je u Novi Pazar.

- Za sada ne mogu da kažem da sam se pokajao, naprotiv. Sve funkcioniše u najboljem redu, bilježimo i solidne rezultate i nadam se da će tako biti i u nastavku sezone - zaključio je Jelić.

Povratak u Modriču

Jelić za sada ne razmišlja da se u svojstvu igrača vrati u matičnu Modriču.

- Još uvijek mogu da igram na višem nivou. U Srbiji se igra mnogo kvalitetniji fudbal nego u BiH, imam ugovor sa Novim Pazarom do ljeta, a u slučaju eventualnih ponuda, uz dogovorom mogu da odem već u januaru. Želja mi je da karijeru nastavim bar na ovom nivou, ali u fudbalu se nikad ne zna, stvari brzo dešavaju i sve je moguće - rekao je Jelić.

 

Karijera

Pored Modriče, Jelić je u karijeri nastupao za Nirnberg, Karl Cajs Jenu, zatim je došao u OFK Beograd, a poslije se "otisnuo" u Rusiju.

- Možda sam mogao i više da uradim, ali pored fudbala nisam zanemario ni obrazovanje, na šta sam ponosan - zaključio je diplomirani pravnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana