MERCATO NA OTOKU

SIR ALEX IDE PO EUROPSKI NASLOV S FALCAOM, BAINESOM I REUSOM Velika rekonstrukcija na Old Traffordu

Menadžer Manchester Uniteda izborio se za džeparac od 50,000.000 funta za igračka pojačanja
 AP

Koliko god bio opijen novim trijumfom, Alex Ferguson je svjestan da je Manchester United 20. naslov engleskog prvaka osvojio s jednom od najslabijih momčadi u novijoj klupskoj povijesti i da je na Old Traffordu potrebna rekonstrukcija.

Toga su svjesni i u Bayernu pa su se još zimus odlučili za novog trenera, iako s Juppom Heynckesom trenutačno igraju najbolji nogomet na svijetu, a momčad koja je na pragu osvajanja tri najveća trofeja u istoj sezoni već su odlučili oplemeniti s jednim od najboljih njemačkih nogometaša, još uvijek 20-godišnjakom, Mariom Götzeom iz dortmundske Borussije. A možda ni Barcelona ne bi bila u silaznoj putanji da je više i kvalitetnije kupovala posljednjih godina te da su novi ljudi, gladni rezultata, dobivali glavne uloge. No, vratimo se mi Fergusonu i Unitedu.

Zamjena za Evru

Uz pozamašne bonuse koji će biti vidljivi samo na njegovom bankovnom računu, što stariji to bolji Ferguson izborio se i za džeparac bogatiji od 50,000.000 funta za igračka pojačanja.

Prema posljednjim projekcijama iz Engleske kandidati za nove glavne role na pozornici Kazališta snova su napadači Radamel Falcao ili Robert Lewandowski, lijevi bek Leighton Baines te vezni nogometaši Marco Reus, Kevin Strootman ili Victor Wanyama.

Evertonov Leighton Baines (28) je već godinama na radaru, ali engleski reprezentativac bi svaki put izmigoljio iz Fergusonovih ralja. Ovoga ljeta pripremio je kovertu s 15,000.000 funta koja bi trebala odobrovoljiti ljude s plave strane Merseysidea pa bi Baines vrlo lako mogao postati dugotrajnija zamjena za Patricea Evru (31).

Scholes konačno odlazi

Mjesta u veznom redu trebali bi osloboditi Paul Scholes (38) koji će drugi put završiti karijeru (zbog ozljede koljena posljednji put je igrao 26. siječnja ove godine) te Nani (26) koji je u toplo-hladnoj vezi s Fergusonom, i Anderson (25).

United je još ranije kupio engleskog U-21 krilnog igrača Wilfrieda Zahu (20) iz Crystal Palacea, ali on u ovom trenutku može biti pojačanje samo za Premiership, nikako za Ligu prvaka, a plan je i da se u tom natjecanju crveni dio Manchestera vrati na tron na kojem je posljednji put sjedio 2008. godine.

Robin van Persie (29) je najbolji strijelac lige, ali nije dovoljan za nezasitne sportske ambicije koje stanuju na Old Traffordu. Wayne Rooney (27) je prvo pogurnut prema sredini terena, a čini se da od tamo put vodi prema Parizu.

U slavljeničkoj utakmici protiv Aston Ville zamijenjen je dvadesetak minuta prije kraja i nezadovoljno prohujao pored Fergusona. Sa sjeverozapada Engleske već mjesecima stižu vijesti o puknutim sponama između njih dvojice pa svi bruje o transferu u Paris St-Germaine za 25,000.000 funta.

Dok ne stigne potvrda da će i Robert Lewandowski (24) preseliti iz Dortmunda u Bayern, ime poljskog napadača bit će prvi vrhu Fergusonove bilježnice, kao i Radamel Falcao (27) iz madridskog Atletica. U borbi za Kolumbijca imat će najviše suparnika, počevši od lokalnih Manchester Cityja i Chelseaja. No, i to bi se brzo moglo promijeniti.

Tjedno 256.000 funta

City je, prema pisanju dijela engleskih medija, odlučio Edinsona Cavanija (26) učiniti najplaćenijim nogometašem u Engleskoj. Ponudili su mu tjednu plaću od 256.000 funta, a zasad pokušavaju sniziti odštetnu klazulu u ugovoru u kojem stoji da ga Napoli mora pustiti dotegli li netko pod Vezuv 70,000.000 eura.

Odbiju li emiratski šeici napad katarskih rivala koji vode PSG, Manchester Unitedu ću jedini preostali suparnik u lovu na Falcaoa ostati londonski Chelsea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:42