
- Go - Home
- Go - Overview
- Go - Environment Setup
- Go - Program Structure
- Go - Basic Syntax
- Go - Data Types
- Go - Variables
- Go - Constants
- Go - Identifiers
- Go - Keywords
- Go - Operators
- Go - Arithmetic Operators
- Go - Assignment Operators
- Go - Relational Operators
- Go - Logical Operators
- Go - Bitwise Operators
- Go - Miscellaneous Operators
- Go - Operators Precedence
- Go Decision Making
- Go - Decision Making
- Go - If Statement
- Go - If Else Statement
- Go - Nested If Statements
- Go - Switch Statement
- Go - Select Statement
- Go Control Flow Statements
- Go - For Loop
- Go - Nested for Loops
- Go - Break Statement
- Go - Continue Statement
- Go - Goto Statement
- Go Functions
- Go - Functions
- Go - Call by Value
- Go - Call by Reference
- Go - Functions as Values
- Go - Function Closure
- Go - Function Method
- Go - Anonymous function
- Go Strings
- Go - Strings
- Go - String Length
- Go - String Concatenation
- Go - Compare Strings
- Go - Split String
- Go - Substring Extraction
- Go - String Replacement
- Go - String Interpolation
- Go - Parse Date Strings
- Go Arrays
- Go - Arrays
- Go - Multidimensional Arrays
- Go - Multidimensional Arrays
- Go - Passing Arrays to Functions
- Go - Pointers
- Go - Pointers
- Go - Array of pointers
- Go - Pointer to pointer
- Go - Passing pointers to functions
- Go Advanced Control Structures
- Go - Scope Rules
- Go - Dereferencing Pointer
- Go - Structures
- Go - Slice
- Go - Slice of Slices
- Go - Range
- Go - Maps
- Go - Recursion
- Go - Type Casting
- Go - Interfaces
- Go - Type Assertion
- Go - Error Handling
- Go - Concurrency
- Go - Regular Expression
- Go - Inheritance
- Go - Packages
- Go - Templates
- Go - Reflection
- Go - Generics
- Go File Handling
- Go - Read File By Word
- Go - Read File By Line
- Go - Read CSV Files
- Go - Delete File
- Go - Rename & Move File
- Go - Truncate a File
- Go - File Read-Write Mode W/O Truncation
- Go Miscellaneous
- Go - defer Keyword
- Go - Fmt Package
- Go - Zero Value
- Go - Import
Go Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Go. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Q 1 - Which of the following is true about static type declaration of a variable in Go?
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 2 - Which of the following is not a boolean type in Go?
Answer : C
Explanation
0 is not a boolean type.
Q 3 - Which of the following is true about type switch statement in Go?
A - The expression used in a switch statement must have an variable of interface{} type.
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 4 - Which of the following is true about continue statement in Go?
A - continue forces the next iteration of the loop to take place, skipping any code in between.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 5 - Which of the following is true about formal parameters in Go?
A - Function parameters, formal parameters, are treated as local variables with-in that function.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 6 - Which of the following is correct about maps in Go?
A - Given a key and a value, you can strore the value in a Map object.
B - After value is stored, you can retrieve it by using its key.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 7 - Which of the following causes the loop to skip the remainder of its body and immediately retest its condition prior to reiterating in Go?
Answer : B
Explanation
continue causes the loop to skip the remainder of its body and immediately retest its condition prior to reiterating.
Answer : B
Explanation
No support for operator overloading.
Q 9 - The first line of the program package defines the package name in which a Go program should lie.
Answer : A
Explanation
The first line of the program package defines the package name in which a Go program should lie.
Q 10 - The term rvalue refers to a data value that is stored at some address in memory.
Answer : A
Explanation
The term rvalue refers to a data value that is stored at some address in memory.