Voordelen lidmaatschapRegistreerLog in

 

Eerste Olympische Jeugdspelen in 2010

Gepubliceerd: vrijdag 6 juli 2007 09:08
Update: vrijdag 6 juli 2007 10:09

De eerste Olympische Jeugdspelen worden in 2010 georganiseerd. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité donderdag besloten tijdens het IOC-congres in Guatemala. Twee jaar later vinden de Olympische Jeugd Winterspelen plaats. IOC-president Jacques Rogge sprak na het besluit van een 'historisch moment voor de olympische organisatie'.

De Olympische Jeugdspelen worden elke twee jaar gehouden. Het IOC bepaalde het deelnemersaantal voor de Zomerspelen op 3200 atleten. Bij de Winterspelen zullen duizend sporters aanwezig zijn. De leeftijd van de sporters ligt tussen de 14 en 18 jaar. Eind februari volgend jaar beslissen de IOC-leden welke stad in 2010 de eerste editie mag organiseren.

Het evenement moet volgens Rogge het vlaggenschip worden voor de jeugd. Eén van de belangrijkste doelen is het samenbrengen van getalenteerde sporters, die elkaar naar een hoger niveau tillen. Verder wordt onder meer aandacht geschonken aan het bevorderen van een gezonde levensstijl en wordt er gewezen op de gevaren van doping.

Eerste Olympische Jeugdspelen in 2010

Login of registreer om te reageren


 
Deze newsflash is alleen te bekijken met de gratis Adobe FlashPlayer!

AddThis Social Bookmark Button