PIS  |  Městské části  |  Dopravní podnik  |  Městská policie  |  Záchranná služba  |  Pražské služby  |  TSK  |  ÚDI  |  
 
ilustran� obr�zek

OTÁZKY A ODPOVĚDI

Téma:

Záznamů: 18

1 | 2 >  


Otázka: Prechodne bydlisko (Zahradnik Martin 5.2.2007 12:46)
Dobry den,
chcem sa informovat kde sa prihlasit na prechodne bydlisko v Prahe a co je k tomu potrebne.
Dakujem
Odpověď: (odd. Public Relations OPR MHMP 8.2.2007 8:26)
Vážený pane Zahradníku, přihlásit občana na území České republiky lze pouze k trvalému pobytu. Místem trvalého pobytu dle zákona č. 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změněn zákonů se rozumí adresa pobytu občana v České republice. Občan může mít jen jedno místo trvalého pobytu, a to v objektu, který je podle zvláštního právního předpisu označen číslem popisným nebo evidenčním, popřípadě orientačním číslem a který je podle zvláštního právního předpisu určen pro bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci.Změnu místa trvalého pobytu občan hlásí ohlašovně v místě nového trvalého pobytu. Občan je povinen vyplnit a podepsat přihlašovací lístek k trvalému pobytu, doložit oprávněnost užívání bytu, předložit občanský průkaz, u něhož není oddělena jeho vyznačená část v důsledku změny místa trvalého pobytu, občan po ukončení pobytu v cizině předkládá cestovní pas, občan po nabytí státního občanství České republiky předkládá doklad o nabytí státního občanství.
O pobytu cizinců na území České republiky upravuje zákon č. 326/1999 Sb., § 87a odst. 1, písm. a).
Otázka: Povolení vjezdu na chodník při stěhování (Horová Jitka 21.11.2006 19:27)

Přeji dobrý den, prosím poraďte mi ohledně vjezdu na chodník. Na konci týdne se budu stěhovat na Prahu 9, kde jsem koupila byt v nové zástavbě. Vzhledem k tomu, že nemám silnici ani přístupovou cestu před domem, ale chodník ze zámkové dlažby, tak jsem si myslela, že lze udělit vyjímku a povolit třeba na dopoledene vjezd vozu do těchto prostor. Přiznávám, že cesta je za vedlejším domem, ale kdo se někdy stěhoval, tak jistě chápe, že některé bytové vybavení a spotřebiče jsou dost těžké a snažíte se přiblížit co nejvíce ke vchodu. Kontaktovala jsem místní Městskou policii a tam mě odkázali na ÚMČ na vedoucího odboru dopravy a technické správy. Bohužel mi do telefonu bylo řečeno, že jsem první, kdo se na něco takového ptá a že to neexistuje, že si věci prostě přenosím ze silnice. Chodník je od toho, aby se po něm chodilo nikoliv jezdilo. Napsala jsem tedy svojí žádost písemně a určila jsem jí i tajemníkovi ÚMČ. Mezi tím jsem si dohodla, že se nastěhuji přes garážové stání pod domem, které bohužel nevlastním, ale bude mi do těchto prostor umožněný v sobotu vjezd. Nicméně mi nedošlo, že dodávka, kterou mám půjčenou, kvůli své výšce do těchto prostor nevjede. Tudíž jsem na samém začátku svého problému. Prosím tedy o informaci, zda existuje nějaká možnost, jak 2x v průběhu sobotního dopoledne přistavit vozidlo na chodník před dům a mít to oficiálně schválené a nečekat až dorazí střážníci a vysvětlovat jim, že se stěhuji a nosím těžké věci. Považuji se za slušného člověka a tak jsem těmto problémům chtěla předcházet, ale nějak jsem se při prvním telofonátu ńa úřad nesetkala s pochopením a bohužel ani s příliš slušným chováním.

Děkuji za odpověď.

      

Odpověď: (odd. Public Relations OPR MHMP 11.12.2006 10:52)
Vážená paní Horová, v této věci se obraťte na příslušný silniční správní úřad, který na základě Vaší žádosti vydá povolení na zvláštní užívání pozemní komunikace tzv. zábor pozemní komunikace.
Otázka: Dotaz ohledně stěhování MHMP (Ing. Jiří Janda 1.11.2006 16:15)

Kde se nyní provádí ověřování listin. Je to stále v původní budově nebo v Jungmanově ulici?

Děkuji předem za odpověď

Janda

Odpověď: (odd. Public Relations OPR MHMP 6.11.2006 10:03)
Vážený pane Jando, ověřování se nyní provádí ve Škodově paláci (Jungmannova 29). Najdete jej v přízemní pasáži ve dveřích č. 5 a 6.
Otázka: Papoušek (Stanislav Charvát 1.9.2006 19:25)
Moje dcera je na vozíku, k narozeninám dostala nového papouška, jsme chovatelé a tohle je její první vlastní. Chtěli jsme jej společně přihlásit na odboru životního prostředí. Vypravili jsme se tedy na úřad, bylo to tuto středu. Všechny dokumenty jsme vzali s sebou, v práci jsem si vzal volno. Těšili jsme se, že si také prohlédneme nově zrekonstruovanou budovu, ve které jsem shodou okolností v minulosti pracoval. K našemu nemilému překvapení jsme zjistili, že rekonstrukce budovy a jejího okolí zdaleka není tak pokročilá, jak je zde prezentováno. Ke vchodu se nedá dostat po chodníku ani z jedné strany. Dceru jsem doslova vystrkal do budovy přes ledabyle pohozenou překližku. Těžké dvoukřídlé dveře se nám také podařilo překonat. Skončili jsme u výtahu. Stále jezdil mezi pátým a šestým patrem, když asi po 1/4 hodině konečně přijel dolů, zjistili jsme, že dceřin vozík se do něj nevejde. Nakonec jsme si zašli na zákusek do nedaleké cukrárny a papouška zatím nepřihlásíme. Stejně pochybuji, že v této budově jsou pracující úředníci. Z přízemí vůbec nevypadá obydleně. Je slyšet jen zvuk sbíječek a v okolí improvizovaného vchodu se pohybují pouze dělníci. Možná jste dále než dokážeme dohlédnout. Možná jde o virtuální úřad a kdoví, co se skrývá uvnitř. Navíc, zde v diskusi uvádíte, že stěhování provádí firmy Centra a Techo, kolem budovy jsem však asi před měsícem viděl pouze kamiony firmy Stahl. Nepletu se? Nemluvíme každý o jiné budově? Bude novým sídlem Magistrátu budova v Jungmannově ulici? V Praze?
Odpověď: (odd. Public Relations OPR MHMP 4.9.2006 9:30)
Vážený pane Charváte, budova je rekonstruována a obydlována po etapách, jako první bylo zprovozněno 6. patro a postupně byla zprovozněna další podlaží. K dnešnímu dni je v provozu horních pět pater budovy, kde již pracuje cca 500 úředníků, první patro bude předáno v nejbližších dnech a přízemí bude dokončeno 12. 9. tohoto roku. Rekonstrukce chodníků okolo budovy bude dokončena v tomto týdnu. Plný bezbariérový přístup pro občany na invalidním vozíku bohužel navazuje na dokončení přízemí a bude umožněn od 12. 9. Stěhování provádí skutečně sdružení firem Centra a Techo, ale je třeba si uvědomit, že jde o velice rozsáhlou akci, která mimo samotného stěhování obnáší např. inventarizaci majetku, sjednocování nábytku v rámci jednotlivých pater, přizpůsobení stávajícího nábytku nové dispozici a spoustu dalších úkonů. Samotné fyzické stěhování provádí firma Stahl jako subdodávku pro výše uvedené sdružení.
Otázka: stěhovací firma (denzo 13.7.2006 16:19)
Jaká stěhovací firma bude stěhování provádět?
Odpověď: (odd. Public Relations OPR MHMP 14.7.2006 14:00)

Stěhování bude provádět sdružení firem Centra a Techo.

Otázka: památková ochrana (DK 9.7.2006 14:53)
Bude při rekonstrukci Škodova paláce zachován původní historický vzhled, vč. fungujícího vnitřního vybavení?
Odpověď: (odd. Public Relations OPR MHMP 10.7.2006 9:43)
Ano, historické prvky jsou restaurovány včetně dochovaného vnitřního vybavení.
Otázka: (Dagmar Bukovska 8.7.2006 13:54)
Bude se stěhovat také banka PPF z budovy magistrátu v ulici U radnice (P1)?
Odpověď: (odd. Public Relations OPR MHMP 10.7.2006 9:44)
Vážená paní Bukovská, PPF banka se stěhovat nebude a nepočítá se ani s její pobočkou ve Škodově paláci.
Otázka: Nájemné ( 7.7.2006 11:19)
Proč je nájemné uzavřeno na tak dlouhou dobu?
1 | 2 >