Glas Javnosti

ĐINPINGOVO PISMO VUČIĆU

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije primio je pismo zahvalnosti predsednika Kine Si Đinpinga na toplom i pijateljskom prijemu tokom posete Srbiji u kome se ističe da su dve zemlje proglasile izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, čime su bilateralni odnosi podignuti na novu istorijsku visinu.

To će, kako je poručio Si Đinping, „ubrizgavati novi snažan podsticaj večnom prijateljstvu, uzajamnom podržavanju i bliskoj saradnji Kine i Srbije“.

„Pod našim zajedničkim rukovodstvom, kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo svestrano napreduje na novi nivo. Naše dve zemlje uzajamno čvrsto podržavaju vitalne interese i značajne brige, beleže međusobno političko poverenje, solidno unapređenje praktične saradnje, kao i čelično prijateljstvo koje sa vremenom postaje sve čvršće, donoseći opipljive koristi narodima dve zemlje, dajući snažan impuls sopstvenoj modernizaciji i nacionalnom podmlađivanju“, navodi se u pismu Si Đinpinga, a saopštila je pres služba predsednika Srbije.


Si navodi da su tokom posete duboko razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima i međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa, kao i da su postigli niz važnih konsenzusa.
„Naše dve zemlje su zajedno proglasile izgradnju zajednice Kine i Srbije sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, čime su naši bilateralni odnosi podignuti na novu istorijsku visinu, što će ubrizgavati novi snažan podsticaj večnom prijateljstvu, uzajamnom podržavanju i bliskoj saradnji Kine i Srbije“, istakao je predsednik Si.

Si je ukazao i da je Vučić pokazao čvrstu posvećenost samostalnosti i samoosnaživanju Srbije, kao i dalekovidost što se dosledno zalaže za razvoj kinesko-srpskih prijateljskih odnosa.

„Ja to visoko cenim i spreman sam da sa Vama nastavim da održavam strateške komunikacije i redovne kontakte“, navodi se u pismu.

On ističe da pod novom situacijom, kinesko-srpski odnosi već stoje na novoj i višoj istorijskoj polaznoj tački i suočavaju se sa važnim strateškim prilikama i širokim razvojnim perspektivama.

„Pridajem veliki značaj razvoju kinesko-srpskih odnosa, te sam spreman da zajedno sa Vama ulažem napore da unapređujemo izgradnju zajednice Kine i Srbije sa zajedničkom budućnošću u novoj eri sa neprekidnim novim rezultatima, doprinosimo više blagostanju narodima dve zemlje, dajući novi i veći doprinos svetskom miru i napretku, kao i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo“, poručio je Si.


„Povodom uspešnog završetka državne posete Republici Srbiji, želim u ime svih članova kineske delegacije, kao i u moje i ime moje supruge, da izrazim iskrenu zahvalnost Vama i Vašoj supruzi gospođi Tamari Vučić, kao i vladi i narodu Srbije na toplom i prijateljskom prijemu, kao i pažljivom i promišljenom aranžmanu“, navodi se u pismu.

„Želim velikoj Srbiji prosperitet, a narodu sreću i blagostanje. Želim Vama i Vašoj supruzi dobro zdravlje i sve najbolje!“, ističe se u pismu zahvalnosti predsednika NR Kine Si Đinpinga.


Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR