Glas Javnosti

MAKRON PRETI: Evropa biti spremna da obuzda Rusiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Evropska unija će ojačati svoju podršku Kijevu u narednim nedeljama, jer su naša budućnost i bezbednost u pitanju, izjavio je francuski predsednik

Evropa mora da bude spremna da obuzda Rusiju ako ode predaleko u sukobu u Ukrajini, izjavio je danas francuski predsednik Emanuel Makron.

"Ako u nekom trenutku Rusi odu predaleko, mi, svi Evropljani, moramo biti spremni da delujemo da ih obuzdamo", kazao je francuski lider odgovarajući na pitanja korisnika društvenih mreža.

Makron je dodao da se "svom snagom nada" da Francuska neće morati da ulazi u sukob.


Kako je istakao, Evropska unija će ojačati svoju podršku Kijevu u narednim nedeljama.

"Naša budućnost i naša bezbednost su u pitanju. Zato, kao što sam rekao, moramo da povećamo pomoć Ukrajincima, što ćemo učiniti u narednim nedeljama. Moramo im isporučiti više opreme", naglasio je francuski lider.

Prema njegovim rečima, Francuska "nije sila rata, već sila mira", ali ako Evropa želi mir, potrebno je "odbraniti ga".

"Zbog toga moramo da se naoružamo i budemo ubedljivi prema našim protivnicima, govoreći im: Ako odete predaleko i ugrozite naše interese i sopstvenu bezbednost, onda ne isključujemo intervenciju", naveo je francuski predsednik.

Ranije je Makron u intervjuu za "Ekonomist" ponovo izjavio da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Ruska Federacija probije linije fronta i ako to Ukrajina bude zahtevala.


Prema njegovim rečima, "mnoge zemlje" su se složile sa pristupom Francuske o mogućem slanju trupa.

"Da su Rusi probili liniju odbrane, da je bilo zahteva Ukrajine – što danas nije slučaj – imali bismo legitimne razloge da sebi postavimo ovo pitanje (o slanju trupa)", dodao je francuski predsednik.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR